• 1400/12/18 - 08:43
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
9 مارس 2022 مصادف با 18 اسفند 1400 روز جهانی رژیم درمانگر گرامی باد.

تغذیه یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر ارتقای سلامت جامعه است که برای همه افراد بشر از بدو تولد تا لحظه مرگ ملموس است.

رژیم درمانگران یکی از مهره های کلیدی نظام سلامت در پیشگیری و درمان بیماری ها و ارتقا سطح سلامتی افراد یک جامعه هستند.

سیاست گذاری های کلان تغذیه جامعه تا رژیم درمانی بر بالین بیمار و اصلاح سبک تغذیه افراد برای حفظ سلامتی از جمله وظایف متعدد رژیم درمانگران است.

در طی دو سالی که گذشت با توجه به شیوع بیماری ناشناخته کویید-19 شاهد تلاش بی وقفه و بدون چشمداشت کارشناسان تغذیه در بخش های درمانی ، بهداشتی و خدمات غذایی بیمارستان ها با هدف شناسایی موارد سوء تغذیه، تنظیم رژیم غذایی مناسب ، بررسی تداخلات غذادارو و ارایه منوهای غذایی بهداشتی و با کیفیت برای تمامی بیماران به ویژه بخش های ویژه و مبتلایان به بیماری کرونا بوده است.

لازم به ذکر است هدف اصلی حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری به ویژه بخش مراقبت های ویژه، ارتقا عملکرد ارگان های بدن و پیشگیری از تحلیل آن ها می باشد.

چرا که سوتغذیه بیمارستانی منجر به افزایش عوارض مختلف متابولیک، عفونی، نارسایی قلبی و ریوی، تاخیر ترمیم زخم ها و افزایش مدت زمان بستری بیماران هزینه های درمانی خواهد شد.

لذا انجام مراقبت های تغذیه ای صحیح و اصولی بیماران بستری و سرپایی تنها با همکاری تیم درمان (پزشکان متخصص ، پرستاران، کارشناسان تغذیه و سایر کادر درمان) امکان پذیر خواهد بود.

تلاش رژیم درمانگران در جهت کاهش آلام انسان ها، کمک به همنوعان و کاهش هزینه های درمانی و طول مدت بستری بیماران می باشد.

#روح الله قنبری . کارشناس تغذیه معاونت درمان

• گروه خبری :