ساختار معاونت
منو
آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 391000
بازديدکنندگان امروز: 1176
کل بازديدکنندگان: 5692411
بازديدکنندگان آنلاين: 4
زمان بارگزاري صفحه: 0.9672 ثانيه
اخبار > وضعیت تغذیه در بیمارستان ها مناسب نیست


  چاپ        ارسال به دوست

رئیس مرکز مدیریت درمان بیماری ها در گفت و گو با ایرنا:

وضعیت تغذیه در بیمارستان ها مناسب نیست

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA مهدی شادنوش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا اظهار داشت: وضعیت تغذیه در آی سی یو بیمارستان ها و همچنین بخش های تخصصی، کودکان، زنان و غیره یکی از مباحث مهم در روند درمان بیماری ها محسوب می شود.
شادنوش ادامه داد: در برخی از تحقیقات مشاهده می شود که موضوع سوءتغذیه در زمان بستری بیماران در بیمارستان ها یکی از امور آزاردهنده ای است که می تواند بهبود بیماری را به تاخیر بیندازد یا حتی سیر درمان را طولانی کند و اثرات منفی بیشتری به جا بگذارد.
وی در این خصوص توضیح داد: یکی از مهمترین قسمت های درمان، تعیین کالری مصرفی برای بیمار و تهیه غذاهای تخصصی برای بیمارانی است که به طور مثال مبتلا به دیابت یا فشار خون هستند.
شادنوش ادامه داد: همچنین اگر پیچیده ترین عمل جراحی مغز و اعصاب هم انجام شود، پس از اتمام جراحی یکی از مهمترین فرآیندها، تعیین میزان کالری دریافتی برای بیمار است. در حال حاضر این موضوع در کشور توسط پزشکانی انجام می شود که فقط دوره های عمومی یا تجربی در امر تغذیه را گذرانده اند اما در کشورهای پیشرفته این کار توسط متخصصان تغذیه انجام می شود و مشاوره هایی که این افراد ارائه می کنند، مدنظر قرارمی گیرد.

* حضور کارشناسان تغذیه در بیمارستان ها نهادینه نشده است
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت درباره نقش دانش آموختگان تغذیه در بهبود روند درمان بیماری های اظهار داشت: نقش کارشناسان و متخصصان تغذیه در بهبود و درمان بیماری ها بسیار اهمیت دارد و حتی اهمیت این موضوع در زندگی روزمره نیز کاملا مشهود است.
وی افزود: البته علاوه بر احساس نیاز نظام سلامت، باید برای کارشناسان تغذیه بالینی در بیمارستان ها نیز دوره های بازآموزی بیشتری برگزار کرد تا این افراد با علوم روز دنیا در تغذیه بیماران در بیمارستان ها بیشتر آشنا شوند.

* اهمیت تغذیه در پیشگیری و درمان
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در حوزه پیشگیری بیان کرد: با توجه به گسترش بیماری های غیرواگیر در کشور، تغذیه یکی از مهمترین بخش های حوزه پیشگیری محسوب می شود. زیرا تغذیه مناسب یکی از پایه های مهم و اساسی کنترل بیماری های غیرواگیر است و بر بیماری هایی مانند سرطان، فشار خون و دیابت تاثیر دارد.
شادنوش اظهار داشت: از طرف دیگر، نقش تغذیه در حوزه درمان در بیمارستان ها نیز بسیار مهم است. امروزه باید به غذایی که در بیمارستان برای بیماران تهیه می شود به صورت تخصصی نگاه شود، زیرا در روند درمان بیماری موثر است.

* نیازمند نگرش جدیدی در تغذیه بیمارستان ها هستیم
وی درباره ایجاد نگرش جدید در زمینه تغذیه بیمارستان ها بیان کرد: برای ایجاد این نگرش تازه، از کارشناسانی که در حوزه بیمارستان ها فعال هستند و کارشناسان مسئول دانشگاه های علوم پزشکی دعوت کردیم در نشست هایی منظم طی سال شرکت کنند تا این امور را به دقت زیرنظر داشته باشیم و وضعیت تغذیه بیمارستان ها و کیفیت آنها بهبود پیدا کند.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت گفت: همچنین لازم است در جامعه سلامت کشور و در حوزه های مختلف آن، از جمله پزشکان در تخصص های مختلف و حوزه توانبخشی و پرستاری و غیره تعامل جدیدی در زمینه تغذیه ایجاد شود و اهمیت تغذیه در بهبود بیماری ها را بیشتر از قبل تبیین و مشخص کنیم. اگر این اتفاق بیفتد، می توان شاهد صرفه جویی و مدیریت منابع مناسبی در حوزه درمان بود، زیرا این موضوع منجر به کاهش طول روند درمان خواهد شد.


١٠:٤٣ - شنبه ١٥ دی ١٣٩٧    /    شماره : ٣١٢٨٨    /    تعداد نمایش : ٤٧



خروج