• 1395/01/08 - 14:22
  • 63
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
انجام بیش از 250مورد بازرسی از مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در سال 94

انجام بیش از 250مورد بازرسی از مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر در سال 94

دکتر مظفری از جمله اقدامات مهم سال گذشته بخش نظارت بر درمان سوء مصرف مواد را اجرائی نمودن موضوع بیمه ای بیماران نیازمند ،موافقت با احداث 2 مرکز در منطقه سلفچگان و جعفریه(با توجه به نیاز مناطق) و صدور مجوز مرکز نگهداری ، درمان و کاهش آسیب اجباری معتادان متجاهر در قمرود اعلام نمود.

دکتر محمدرضا مظفری، معاون درمان دانشگاه به ارائه گزارشی از عملکرد بخش نظارت بر مراکز درمان سوء مصرف مواد این معاونت در سال 94 پرداخت.
دکتر مظفری در ابتدای صحبتهای خود در خصوص عملکرد این مراکز بیان نمود: مراکز درمان سوء مصرف مواد با توجه به ضوابط و پرتکل های درمانی مصوب وزارت بهداشت اقدام به درمان بیماران با داروهای آگونیست(متادون،بوپرنورفین و تنتور اپیوم) می نمایند.
وی افزود: پرسنل این مراکز شامل پزشک ، پرستار ، روان شناس و مددکار می باشند و خدمات جانبی پزشکی ، مشاوره ،مددکاری و روان درمانی در کنار دریافت دارو جهت بهبودی بیماران در آنها صورت می پذیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص مزیتهای درمان mmt  با توجه به پروتکل درمانی خاطر نشان کرد: مطالعه سازمان جهانی بهداشت در خصوص 8 کشور از جمله ایران نشان می دهد، این درمان نه تنها می تواند مصرف مواد افیونی و تزریق آنرا را کاهش دهد ، بلکه می تواند کیفیت زندگی مراجعان و کارکرد اجتماعی و اقتصادی آنرا به صورت قابل ملاحظه بالا می برد.
وی همچنین بیان نمود: در صورتی که ارزیابی درمانگر بر این باشد که بیمار مراحل درمان را با موفقیت سپری نموده است و از لحاظ شاخص های روانی ، اجتماعی ، اقتصادی ، خانوادگی ، قانونی ، شغلی و جسمی به یک فرد معمولی تبدیل شده است با رضایت بیمار مرحله جدا شدن بیمار از متادون شروع شده و درمان خاتمه یابد.
معاون درمان در ادامه صحبتهای خود به ارائه گزارش وضعیت درمان مذکور در استان پرداخته و بیان نمود در حال حاضر 85 مرکز درمان با داروهای آگونیست به صورت سرپایی در استان مشغول خدمت رسانی به مددجویان می باشند ، که ازاین تعداد 80 مرکز خصوصی بوده و 5 مرکز نیز خدمات دولتی را ارائه می دهند.
دکتر مظفری از جمله اقدامات مهم سال گذشته را اجرائی نمودن موضوع بیمه ای بیماران نیازمند ،موافقت با احداث 2 مرکز در منطقه سلفچگان و جعفریه(با توجه به نیاز مناطق) و صدور مجوز مرکز نگهداری ، درمان و کاهش آسیب اجباری معتادان متجاهر در قمرود اعلام نمود.
وی همچنین به تشریح اقدامات نظارتی انجام شده در سال 1394 از جمله: برگزاری 13 جلسه کمیته نظارت استانی بر مراکز درمان سوء مصرف مواد(متشکل از دستگاههای مختلف من جمله دانشگاه علوم پزشکی،شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان،سازمان بهزیستی و ...)،برگزاری 6 جلسه کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی ،انجام 37 مورد پایش و تمدید مجوزمراکز ، انجام 263 مورد بازدید از مراکز ،11 مورد تشویق مراکز دارای امتیاز نظارتی بالا ، 62 مورد ارسال تذکر کتبی،16 مورد کسر سهمیه دارویی مراکز دارای تخلف و2مورد پلمپ دائم و موقت مراکز دارای تخلف پرداخت.
  • گروه خبری : اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 23164
کلمات کلیدی